Autós alkalmazások

Egy kezdő autósnak sokat segíthetnek a manapság már igen elterjedt applikációk.

Ezek egyszerűen letölthetőek a telefonra, és sokat segíthetnek a váratlan, vagy éppenséggel kiszámítható helyzetekben.

Fontosnak tartom leszögezni, hogy egy kezdő sofőr semmi esetre se nyomkodja vezetés közben a telefonját, ellenben előre beállítva ezek a segítő programok akár életet is menthetnek, a pénztárcánk tartalmának és az időnk megspórolásának aspektusát már csak mellékesen említve.  

De mire is használhatóak ezek az alkalmazások?

A legismertebbek közülük talán a GPS programok, melyekkel megtervezhetjük útvonalunkat, nyomon követhetjük, merre van az arra, de most már sok közülük plusz funkciókkal is rendelkezik.

Magyarországon talán a legelterjedtebb jelenleg a WAZE, ahol az autósok egymásnak jelezve adnak hírt az út eseményeiről. Kiválaszttja a legrövidebb útvonalat, forgalmi helyzetet is jelent, szól, ha mérnek, vagy rendőrrel találkozhatunk az úton, és arról is jelez, ha valahol baleset történt.

Jól használható még a Google Maps is GPS-ként, szintén számos, utazásunkat megkönnyítő funkcióval.

Ha idegen terepen járunk, sokszor nehéz megjegyeznünk, hol parkoltunk le autónkkal. Léteznek már olyan alkalmazások is telefonra, melyek elmentik autónk helyzetét, és később megkímélnek a kétségbeesett keresgéléstől minket. 

Hasznos lehet még egy üzenet felolvasó program letöltése is számunkra, így semmi nem vonhatja el figyelmünket az útról vezetés közben.

Ha fontos SMS, e-mail vagy Messenger üzeneteket várunk, egyszerűen meghallgathatjuk, nem kell szemünket levéve az útról elolvasnunk őket.

És végül ajánlanám figyelembe az autós fedélzeti kamera lehetőségét, amit szintén, applikáció segítségével megoldhatunk bármilyen okostelefonnal.

Egy kezdő sofőrre hamar rásütik baleset esetén, hogy az ő hibája, tapasztalata pedig nem sűrűn van annyi, hogy tudja is, valóban ő hibázott-e, ilyenkor a sokk és a stressz a legtöbbjüket megbénítja.

Egy fedélzeti kamera az ilyen esetekben hatalmas segítséget jelenthet.